Варення з абрикос та апельсиномРЕЦЕПТ – Варення з абрикос та апельсином.

Смачне абрикосове варення з апельсином. Апельсин надає дивовижного аромату і доповнює смак абрикосів. Варення виходить апетитним і неймовірно смачним. Варення з абрикос з апельсином порадує Вас взимку яскравими нотками цитрусових, неймовірним ароматом і соковитістю.

Час приготування: підготовка – 12-14 годин, консервація – 90 хвилин, розраховано на дві 0,5 літрові баночки.

Інгредієнти:

  • Абрикоси – 1 кг.,
  • Цукор – 1 кг.,
  • Апельсин – 1 шт.,
  • Лимон – 1 шт.

Приготування варення:

1. Залити стиглі цілі абрикоси (1 кіло з кісточками) водою і залишити на 2 години, щоб вони стали соковитішими. Далі – злити воду, обсушити за допомогою рушника. Видалити кісточки.

2. Помістити половинки фруктів в таз і засипати 0,9-1 кг цукру. В такому стані абрикоси повинні простояти 12 годин, пустити сік (відставити на ніч).

3. Один лимон і апельсин помити, порізати на дрібні частини. Обов’язково прибрати всі кісточки. За бажанням можна їх перемолоти на м’ясорубці або у блендері.

4. В абрикосову масу як слід вмішати перемелені цитрусові.

5. Поставити миску з фруктами на плиту з повільним вогнем і протушкувати близько півгодини. Дати охолонути. Після чого знову проварити хвилин 10.

6. Розкласти варення в дві 0,5 літрові баночки (інгредієнти розраховані саме на цю кількість) і, одразу ж, закрутити щільно та поставити кришками вниз у темному місці та накрити теплою ковдрою.