Яблочный пирог - Три СтаканаРЕЦЕПТ – Яблучний пиріг – Три Склянки.

Смачна випічка за мінімальних витрат. Рецепт досить незвичайний, але результат вас безперечно порадує. Пиріг три склянки, це лідер серед яблучних пирогів.

Час приготування: 75 хвилин для 5-ти осіб.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка,
  • Манна крупа – 1 склянка,
  • Цукор – 1 склянка,
  • Розпушувач – 1.5 ч. л.,
  • Яблука – 5 шт. (середні),
  • Лимонний сік – 3-5 ст. л.,
  • Молоко – 1 склянка (для заливання).

Приготування страви:

1. Змішуємо всі сухі продукти манку, борошно, цукор та розпушувач.

2. Яблука чистимо від шкірки натираємо на великій тертці і збризкуємо лимонним соком, щоб яблука у нас не потемніли.

3. Беремо форму для випікання змащуємо її олією чи маргарином.

4. Поступово висипаємо склянку сухої суміші викладаємо шар яблук і так чергуємо наступні шари.

5. Перед тим як відправити форму в духовку, рівномірно заливаємо склянкою дуже гарячого молока.

6. Акуратно за допомогою ножа проколюємо пиріг, щоб молоко дістало нижній шар.

7. Далі відправляємо пиріг у духовку розігріту до 180 градусів на 50 хвилин.

8. Готовому пирога даємо трохи охолонути, ріжемо на порційні шматочки і подаємо на стіл із чаєм або кавою.

Приємного вам чаювання.