Яблучний пиріг – Три Склянки
РЕЦЕПТ – Яблучний пиріг – Три Склянки.
Смачна випічка за мінімальних витрат. Рецепт досить незвичайний, але результат вас безперечно порадує. Пиріг три склянки, це лідер серед яблучних пирогів.
Час приготування: 75 хвилин для 5-ти осіб.
Інгредієнти:
- Борошно – 1 склянка,
- Манна крупа – 1 склянка,
- Цукор – 1 склянка,
- Розпушувач – 1.5 ч. л.,
- Яблука – 5 шт. (середні),
- Лимонний сік – 3-5 ст. л.,
- Молоко – 1 склянка (для заливання).
Приготування страви:
1. Змішуємо всі сухі продукти манку, борошно, цукор та розпушувач.
2. Яблука чистимо від шкірки натираємо на великій тертці і збризкуємо лимонним соком, щоб яблука у нас не потемніли.
3. Беремо форму для випікання змащуємо її олією чи маргарином.
4. Поступово висипаємо склянку сухої суміші викладаємо шар яблук і так чергуємо наступні шари.
5. Перед тим як відправити форму в духовку, рівномірно заливаємо склянкою дуже гарячого молока.
6. Акуратно за допомогою ножа проколюємо пиріг, щоб молоко дістало нижній шар.
7. Далі відправляємо пиріг у духовку розігріту до 180 градусів на 50 хвилин.
8. Готовому пирога даємо трохи охолонути, ріжемо на порційні шматочки і подаємо на стіл із чаєм або кавою.
Приємного вам чаювання.
Leave a Reply