Апетитні пиріжки, з картопляною начинкою
РЕЦЕПТ – Апетитні пиріжки, з картопляною начинкою.
Апетитні пиріжки, які мають ніжне тонке тісто та товстий шар картопляної начинки. Селянські пиріжки. Вони виходять дуже смачними та чудово підходять для швидкого перекусу.
Час приготування: 120 хвилин для 5-х осіб.
Інгредієнти:
- Картопляний відвар – 1 скл.,
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.,
- Цукор пісок – 1 ст. л.,
- Морська сіль – 0,5 ч. л.,
- Пшеничне борошно – 2,5 скл.,
- Бульба картоплі – 6-7 шт.,
- Ріпчаста цибуля – 2-3 шт.,
- Вершкове масло – 50 гр.,
- Перець чорний мелений,
- Рослинна олія.
Приготування страви:
1. Бульбу картоплі почистьте, поріжте на скибочки та відваріть до готовності в підсоленій воді.
2. Ріпчасту цибулю поріжте на шматки та тушкуйте на пательні додавши вершкове масло. З вареної картоплі злийте воду, а одну склянку залиште для приготування тіста. В картоплю додайте цибулю та розімніть їх у пюре.
3. Трохи охолодіть відвар, розчиніть у ньому сіль, цукор та сухі пекарські дріжджі. Додайте борошно, замісіть м’яке тісто та поставте його на годину в тепле місце підійматися.
4. Готове тісто розділіть на 3 однакові частини, з кожної сформуйте ковбаски та поріжте їх на невеликі шматки. Розкачайте їх кружечками, всередину кожного покладіть 1 ст. л. начинки та защипніть добре краї.
5. Готовий виріб покладіть на стіл защипом донизу та легенько притисніть, щоб він став завтовшки 5-7 мм.
6. Підігрійте рослинну олію в окремій глибокій ємності, її повинно бути багато, покладіть пиріжки в киплячу олію швом донизу та смажте поки не стануть золотистого кольору. Викладіть їх на паперову серветку, вона вбере зайву олію та подавайте гарячими до столу зі сметаною.
Смачного!
Leave a Reply