Незвичайна паска
РЕЦЕПТ – Незвичайна паска.
Незвичайна страва у незвичайний Великдень. Паска – один з найпопулярніших видів пасхальної випічки. Така паска виходить дуже незвичайною на вигляд. Рецепт з додаванням майонезу забезпечить тісту більшу пористість та еластичність. Тісто з додаванням майонезу має більше шансів вийти вдало навіть у тих, хто тільки починає свій кулінарний шлях.
Час приготування: 240 хвилин для 4-х людей.
Інгредієнти:
- Просіяне борошно вищого ґатунку — 3 склянки;
- Цукор — 130 г.;
- Майонез — 130 г.;
- Ванільний цукор — 5 г.;
- Дріжджі — 25 г.;
- Крохмаль — 1 ст. л.;
- Тепле молоко — 125 мл.;
- Куряче яйце — 2 шт.;
- Кориця — щіпка;
- Мускатний горіх — щіпка;
- Чорнослив — 30 г.;
- Курага — 40 г.;
- Родзинки (Ізюм) — 40 г.;
- Цукрова пудра — 100 г.
Приготування страви:
1. Готуємо інгредієнти: заздалегідь достаємо яйця з холодильника, щоб вони набули кімнатної температури, молоко підігріваємо, щоб воно було теплим, приблизно 35С.
2. Починаємо приготування опари. Гарно розтираємо дріжджі, додаємо до них столову ложку цукру та дрібку солі. Вливаємо тепле молоко, перемішуємо і всипаємо трохи більше ніж півсклянки борошна. Все це добре вимішуємо, так щоб опара була однорідної консистенції. За густотою вона має бути трохи рідкішою, чим тісто для оладків. Опару накриваємо зверху рушником та залишаємо в теплому місці підходити на 1,5 – 2,5 години.
3. Коли опара буде готова, починаємо другий етап приготування тіста для паски. Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром. Окремо змішуємо майонез з крохмалем. З’єднуємо опару, яєчну і майонезну суміш, ретельно перемішуємо.
4. Попередньо промиті, висушені та подрібнені чорнослив, курагу і родзинки додаємо до тіста.
5. Всипаємо 2,5 склянки муки, замішуємо густе тісто.
6. Готуємо формочки для паски: кладемо на дно форми пергамент, змащуємо олією та посипаємо муко.
7. У формочки кладемо тісто, приблизно так, щоб заповнити половину форми та залишаємо форми відстоятись на деякий час, щоб тісто піднялось до бортиків форми.
8. Коли тісто піднялось, ставимо форми з тістом у духову шафу, попередньо розігріту до 180С. Випікаємо близько 60 хвилин. Готовність паски перевіряємо дерев’яною шпажкою, вона має біти повністю сухою.
Готову паску ставимо охолонути і після приступаємо до самого творчого етапу – оздоблення паски.
Leave a Reply