Американське печиво з шоколадом
РЕЦЕПТ – Американське печиво з шоколадом.
Американське печиво виходить м’яким і смачним. Ви можете використовувати звичайний шоколад, попередньо подрібнивши його на шматки бажаної величини, або спеціальні шоколадні краплі для випічки.
Інгредієнти:
- Яйця – 1 шт.,
- Цукор – 80 гр.,
- Вершкове масло – 100 гр,
- Сіль – щіпка,
- Ванілін – 0,2 ч. л.,
- Розпушувач – 1 ч. л.,
- Пшеничне борошно – 190 гр,
- Чорний шоколад (або шоколадні краплі) – 100 г.
Приготування страви:
1. Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника , щоб воно стало кімнатної температури.
2. Шоколад відправляємо в холодильник чи морозилку, щоб він став досить щільним. Потім дістаємо його та подрібнюємо за допомогою ножа на шматочки потрібної вам величини.
3. У миску викладаємо розм’якшене масло і розтираємо його із цукром. Потім додаємо в суміш яйце, збиваємо все вінчиком або виделкою.
4. Окремо просіюємо через сито борошно з розпушувачем, сіллю та ваніліном (або ванільним цукром). Це необхідно для того, щоб після випікання печиво було повітряним. Потім поступово додаємо сухі інгредієнти до яєчно-масляної суміші і замішуємо тісто ложкою.
5. У підготовлену масу висипаємо шоколадну крихту і перемішуємо, щоб шоколад розподілився рівномірно в тісті.
6. Духовку попередньо розігріваємо до 190°С.
7. Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього ложкою печиво і надаємо йому округлу форму.
8. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо приблизно 20-25 хвилин до легкої рум’яної скоринки. Потім дістаємо і даємо печиву трохи охолонути.
9. Подаємо американське печиво з шоколадом до чаю або какао.
Leave a Reply