Американське печиво з шоколадомРЕЦЕПТ – Американське печиво з шоколадом.

Американське печиво виходить м’яким і смачним. Ви можете використовувати звичайний шоколад, попередньо подрібнивши його на шматки бажаної величини, або спеціальні шоколадні краплі для випічки.

Інгредієнти:

  • Яйця – 1 шт.,
  • Цукор – 80 гр.,
  • Вершкове масло – 100 гр,
  • Сіль – щіпка,
  • Ванілін – 0,2 ч. л.,
  • Розпушувач – 1 ч. л.,
  • Пшеничне борошно – 190 гр,
  • Чорний шоколад (або шоколадні краплі) – 100 г.

Приготування страви:

1. Вершкове масло заздалегідь виставляємо з холодильника , щоб воно стало кімнатної температури.

2. Шоколад відправляємо в холодильник чи морозилку, щоб він став досить щільним. Потім дістаємо його та подрібнюємо за допомогою ножа на шматочки потрібної вам величини.

3. У миску викладаємо розм’якшене масло і розтираємо його із цукром. Потім додаємо в суміш яйце, збиваємо все вінчиком або виделкою.

4. Окремо просіюємо через сито борошно з розпушувачем, сіллю та ваніліном (або ванільним цукром). Це необхідно для того, щоб після випікання печиво було повітряним. Потім поступово додаємо сухі інгредієнти до яєчно-масляної суміші і замішуємо тісто ложкою.

5. У підготовлену масу висипаємо шоколадну крихту і перемішуємо, щоб шоколад розподілився рівномірно в тісті.

6. Духовку попередньо розігріваємо до 190°С.

7. Деко для випічки застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього ложкою печиво і надаємо йому округлу форму.

8. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо приблизно 20-25 хвилин до легкої рум’яної скоринки. Потім дістаємо і даємо печиву трохи охолонути.

9. Подаємо американське печиво з шоколадом до чаю або какао.