Аджика с яблоками и помидорамиРЕЦЕПТ – Аджика з яблуками та помідорами.

Аджика з яблуками та помідорами – рецепт приготування домашньої приправи з помідорів, перцю, цибулі, моркви та яблук. Гостроту аджикі з помідорів і яблук надає гіркий перець. Бажаєте приготувати продукт самостійно? Безперечно, найкраща до вживання домашня аджика.

Час приготування: 140 хвилин.

Інгредієнти:

  • Помідори – 3 кг.,
  • Яблука – 0,5 кг.,
  • Перець гострий – 2 шт.,
  • Перець солодкий – 0,5 кг.,
  • Морква – 0,5 кг.,
  • Часник – 150 гр.,
  • Цукор – 2 ст. ложки,
  • Сіль – 1,5 ст. ложки,
  • Олія – 100 мл.,
  • Оцет 9% – 50 мл.

Приготування закрутки:

1. Яблука та овочі ретельно вимиваються, очищаються, нарізуються невеликими шматками. Солодкий перець слід розрізати на 4-6 частин, заздалегідь видаливши насіння. Слід видалити плодоніжку у гострого перцю. Далі потрібно все подрібнити за допомогою м’ясорубки чи блендера, пропустивши часник.

2. Необхідно поставити каструлю з пюре на вогонь та варити на повільному вогні 1,5 години до густини. Після цього додати сіль, цукор, оцет, олію, часник і ретельно перемішати. Після закіпання проварити ще 10 хвилин на слабкому вогні.

3. Готову гарячу аджику розкладають у сухі стерилізовані банки та закривають стерилізованими кришками. Слід перевернути банки вгору дном, укрити пледом і залишити до повного остигання.