Аджика з яблуками та помідорами
РЕЦЕПТ – Аджика з яблуками та помідорами.
Аджика з яблуками та помідорами – рецепт приготування домашньої приправи з помідорів, перцю, цибулі, моркви та яблук. Гостроту аджикі з помідорів і яблук надає гіркий перець. Бажаєте приготувати продукт самостійно? Безперечно, найкраща до вживання домашня аджика.
Час приготування: 140 хвилин.
Інгредієнти:
- Помідори – 3 кг.,
- Яблука – 0,5 кг.,
- Перець гострий – 2 шт.,
- Перець солодкий – 0,5 кг.,
- Морква – 0,5 кг.,
- Часник – 150 гр.,
- Цукор – 2 ст. ложки,
- Сіль – 1,5 ст. ложки,
- Олія – 100 мл.,
- Оцет 9% – 50 мл.
Приготування закрутки:
1. Яблука та овочі ретельно вимиваються, очищаються, нарізуються невеликими шматками. Солодкий перець слід розрізати на 4-6 частин, заздалегідь видаливши насіння. Слід видалити плодоніжку у гострого перцю. Далі потрібно все подрібнити за допомогою м’ясорубки чи блендера, пропустивши часник.
2. Необхідно поставити каструлю з пюре на вогонь та варити на повільному вогні 1,5 години до густини. Після цього додати сіль, цукор, оцет, олію, часник і ретельно перемішати. Після закіпання проварити ще 10 хвилин на слабкому вогні.
3. Готову гарячу аджику розкладають у сухі стерилізовані банки та закривають стерилізованими кришками. Слід перевернути банки вгору дном, укрити пледом і залишити до повного остигання.
Leave a Reply