Оселедець під шубою
РЕЦЕПТ – Оселедець під шубою.
Класичний рецепт шуби з оселедцем. Усі потрібні для нього продукти Вам добре знайомі та здебільшого завжди під рукою. А саме приготування не займе багато вашого часу. Страва – телепорт у дитинство. Страва – спонсор святкового настрою. Якщо хтось і може уявити новорічний стіл без оселедця під шубою, то це точно не ми.
Час приготування: 90 хвилин для 6-ти людей.
Інгредієнти:
- Філе оселедця – 400 г.,
- Лимон – половина,
- Картопля – 4 шт.,
- Буряк – 2 шт. середнього розміру,
- Яблука – 200 г.,
- Яйця – 4 шт.,
- Майонез – 120 г.
Приготування страви:
1. Відваріть картоплю в мундирі (20-25 хвилин на середньому вогні після закипання), а яйця – в круту (12 хвилин на середньому вогні після закипання). Залиште їх охолонути. Потім почистьте. На грубій тертці натріть картоплю та яєчний білок, а жовтки потріть на дрібній.
2. Щоб смак був ніжним, а страва танула в роті – добре просочіть шари майонезом.
3. Оселедця – обсушить, нарізати соломкою, окропити лимонним соком та посипати перцем.
4. Почистьте цибулю. Наріжте її кубиками. До речі, можна трохи полити цибулю оливковою олією під час викладання на салат. Це зробить смак більш вишуканим.
5. Відцідіть буряк. Наріжте дрібно або натріть на тертці.
6. Викладайте інгредієнти в такому порядку: картопля, майонез, оселедець, цибулю, майонез, буряк, яблуко, майонез, білки й жовтки.
Leave a Reply