РЕЦЕПТ - Картофельный салат: разные варианты.РЕЦЕПТ – Картопляний салат: різні варіанти.

Рецепт картопляного салату можна змінювати відповідно до ваших уподобань. Якщо хочеться м’ясних копчених нот, візьміть трохи бекону та червоної цибулі. Поріжте бекон невеликими смужками, дрібно покришіть цибулину і додайте салат.

А ось ще один варіант: з яйцем та сиром. Для цього відваріть круто два яйця, охолодіть, очистіть і покришіть їх у салат. Додати трохи тертого сиру.

Існують варіанти з використанням зеленого горошку, кукурудзи і т.д. Експериментувати можна до безкінечності.

Але головним героєм салату залишається картопля, вона має домінувати у пропорціях з іншими інгредієнтами. Для салату вам знадобиться картопля золотистого кольору з тонкою шкіркою. Під час приготування він зберігатиме щільну консистенцію і не розвариться.

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 г.;
  • Зелена цибуля – 4 стебла;
  • Зелень петрушки – пучок;
  • Корнішони – 2 шт.;
  • Вершки кулінарні – 1 банка;
  • Гірчиця “Американська” – 1 ст. л.;
  • Майонез  “Європейський” – 4 ст. л.

Приготування страви:

  1. Добре помийте картоплю, залийте водою в каструлі та варіть на середньому вогні до готовності. Краще брати картоплини приблизно одного розміру, щоб вони рівномірно готувались. Спробуйте проколоти картоплю ножем, якщо вона легко заходить, зніміть із плити, злийте воду і дайте охолонути.
  2. Поки відварюється картопля, приготуємо соус. Для цього попередньо дрібно нарізаємо петрушку, зелену цибулю та корнішони. Окремо поєднуємо «Європейський» майонез та «Американську» гірчицю. Перемішуємо до однорідної консистенції. Висипаємо в соус зелень та корнішони, приправляємо при необхідності сіллю та чорним перцем. Знову ретельно перемішуємо.
  3. Відваривши картоплю, дайте йому трохи охолонути, але не повністю. Нам потрібно заправити картоплю соусом до того, як вона стане холодною. Якщо шкірка картоплі дуже груба, очистіть її, якщо тоненька, можна залишити. Наріжте картоплю кубиками (можна великими, середніми).
  4. Покладіть нарізану картоплю в салатницю і заправте соусом. Дайте настоятися 10 хвилин, щоб картопля охолола і добре з’єдналася з соусом.

Сервірувати можна порційно у маленьких салатних мисках. Зверху прикрасити зеленню або гілочкою свіжого чебрецю.