Яблучний пирігРЕЦЕПТ – Яблучний пиріг.

Добре, коли є свіжі яблука: готуй – не хочу. Але і в міжсезоння можна приготувати смачний яблучний пиріг. Виручать заморожені яблучні заготовки. З них вийде чудова солодка випічка до кави, чаю або какао.

Час приготування: 45 хвилин для 4-х осіб.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 г,

  • Розпушувач – 1 ч. л.,

  • Масло вершкове – 150 г,

  • Сметана – 450 г,

  • Цукор – 250 г,

  • Яйця – 2 шт.,

  • Крохмаль – 2 ст. л.,

  • Вода – 400 мл,

  • Сік половини лимона,

  • Яблука – 5-6 шт.,

  • Ваніль та кориця – по 1 ч. л.

Приготування пирога:

  1. Борошно, розпушувач та порізане холодне вершкове масло розтерти, додати сметану, замісити тісто та покласти його в холодильник на 30 хв.

  2. Розкачати тісто, викласти у форму, зробивши високі бортики, та знову покласти в холодильник на 30 хв.
  3. Для крему: Яйця, 100 г цукру, ваніль, корицю, крoхмаль та сметану перемішати до однорідності та поставити в каструлі на повільний вогонь на 5-7 хв, постійно перемішувати до загустіння.
  4. Крем накрити плівкою та повністю охолодити.
  5. Яблука порізати скибочками 2-3 мм, зварити сироп з води, 150 г цукру і лимонного соку та викласти в нього яблука на 1-2 хв.
  6. Крем вилити на тісто в формі, зверху викласти яблука у вигляді троянд, випікати 30 хв при 180 °С.