Яблучний пиріг
РЕЦЕПТ – Яблучний пиріг.
Добре, коли є свіжі яблука: готуй – не хочу. Але і в міжсезоння можна приготувати смачний яблучний пиріг. Виручать заморожені яблучні заготовки. З них вийде чудова солодка випічка до кави, чаю або какао.
Час приготування: 45 хвилин для 4-х осіб.
Інгредієнти:
Борошно – 250 г,
Розпушувач – 1 ч. л.,
Масло вершкове – 150 г,
Сметана – 450 г,
Цукор – 250 г,
Яйця – 2 шт.,
Крохмаль – 2 ст. л.,
Вода – 400 мл,
Сік половини лимона,
Яблука – 5-6 шт.,
Ваніль та кориця – по 1 ч. л.
Приготування пирога:
Борошно, розпушувач та порізане холодне вершкове масло розтерти, додати сметану, замісити тісто та покласти його в холодильник на 30 хв.
- Розкачати тісто, викласти у форму, зробивши високі бортики, та знову покласти в холодильник на 30 хв.
- Для крему: Яйця, 100 г цукру, ваніль, корицю, крoхмаль та сметану перемішати до однорідності та поставити в каструлі на повільний вогонь на 5-7 хв, постійно перемішувати до загустіння.
- Крем накрити плівкою та повністю охолодити.
- Яблука порізати скибочками 2-3 мм, зварити сироп з води, 150 г цукру і лимонного соку та викласти в нього яблука на 1-2 хв.
Крем вилити на тісто в формі, зверху викласти яблука у вигляді троянд, випікати 30 хв при 180 °С.
Leave a Reply